Trebuie să te rogi lui Dumnezeu și sfinților protectori ca să îți îndrume pașii în viața de familie și să afli persoana care este potrivită pentru sufletul tău. (Radu-Georgian C., 33 ani, Inginerie Alimentară)

Consider că soțul, în primul rând, trebuie să fie credincios cu adevărat, nu doar la nivel declarativ, și să aibă o viață curată în Hristos. Având o credință puternică în Dumnezeu, toate celelalte se vor rândui cum e mai bine.

Așa cum spunea un părinte, nu ne e spre folos să ne încăpățânăm și să ne dorim cu tot dinadinsul să fim împreună cu o anumită persoană, ci bine este să spunem: „Ajută-mă, Doamne, să întâlnesc omul cu care să mă mântuiesc!” (Andreea F., 26 ani, avocat)

Eu mă pregătesc pentru viața de familie prin trăirea în comunitatea creștină din care fac parte, prin efortul de a-mi curăți mintea și inima de anumite patimi și păcate, pentru a nu intra în familie cu pecetea acestora. (Ioan-Gabriel S., 19 ani, muncitor-operator)

Înainte de a avea mari așteptări de la viitorul meu soț, trebuie să devin eu așa cum ar trebui să fiu. Totuși, aș menționa că una din așteptările mele e ca soțul meu să-L iubească pe Hristos mai mult decât pe mine! (Elena, 23 ani, Pedagogie)

Vreau să stăm în genunchi în fața icoanei în doi, eu și soția. Vreau să aibă ceea ce nu am eu, să ne completăm unul pe altul, să fim pe placul lui Dumnezeu și să cultivăm în copiii noștri credința. (Constantin P., 20 ani, Teologie)

Ca să schimb ceva în jur în bine, fie că este vorba de familie, de prieteni sau de societate, știu că trebuie să încep cu mine. Așa am descoperit cea mai bună metodă de pregătire, care m-a ajutat în tot ce L-am rugat pe Dumnezeu să mă sfătuiască: spoveditul și duhovnicul. Cred că cel mai mare dar pentru cel de lângă tine este să încerci să te cureți de toate obiceiurile rele, pentru că de fapt așa îți construiești ție fericirea! (Andreea G., 25 ani, ASE)

Pentru viața de familie mă pregătesc încercând să-L iubesc pe Dumnezeu cât mai mult. Și mi-aș dori ca în mintea și în inima viitoarei soții să se afle Dumnezeu și ea să cugete mai întâi la împlinirea poruncilor Lui și mai apoi la mine. (Mihail V., 18 ani, elev, fotbalist profesionist)

Material publicat în revista „Cuvinte către tineri” anul 2014, editată de Mănăstirea Putna

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.