Prezentare

IMG_0490De la întemeierea lor, mănăstirile au fost și rămân a fi un veritabil nucleu de promovare a evlaviei şi a credinței. Și acest lucru este cel mai important pentru că menirea unei mănăstiri este ridicarea monahismului prin cultură și punerea lui în slujba bisericii și a neamului, este continuarea vieții monahale, în rugăciune și post, dar și alinare pentru cei sărmani și neputincioși – un centru de cultură spirituală și de educație creștinească.

Mănăstirea de maici „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” de la Suruceni, aflată în preajma Chişinăului, este o oază a credinței strămoșești atestată documentar în anul 1785.

Loc de rugăciune, reculegere, pomenire, bună-rânduială şi viață monahală, Sfânta Mănăstire Suruceni este un perimetru în care îţi propui să revii, pentru a descoperi noi şi noi aspecte ale felului în care creştinismul se trăieşte şi se gândeşte…

Așezare: La o distanţă de 12 km de Chişinău, lângă satul Suruceni, r. Ialoveni, pe o colină împădurită, înconjurată de vii şi livezi, în preajma râuleţului Suruci.

Sfinte Moaşte: o parte din moaştele Preacuviosului Antipa de la Calapodeşti, dăruite în anul 1999 de Mănăstirea „Schimbarea la Faţă”, Valaam (Rusia).

În mănăstire se păstrează cu sfințenie și o raclă cu 55 părticele din moaştele Sfinţilor și o părticică de lemn din Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. (Detalii)

Icoane: Aici se află două icoane vestite: Mântuitorul binecuvântând cu Evanghelia şi Maica Domnului cu Pruncul “de la Suruceni”.

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.