În seara zilei de vineri, 15 aprilie, circa 150 de tineri s-au adunat la Biserica “Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM, de unde s-au îndreptat către Mănăstirea “Sf. M. Mc. Gheorghe”, s. Suruceni, r. Ialoveni.

Pelerinii au fost primiți cu deosebită bucurie de către maica stareță Epistemia (Goncearenco) dimpreună cu surorile din mănăstire. Tinerii au aflat date din istoria sfântului așezământ, precum și din viața nevoitoarelor.

Mai târziu oaspeții dimpreună cu obștea monahală au participat la un Te-Deum de mulțumire Domnului pentru desfășurarea cu bine a Săptămânii Tineretului Ortodox. După slujbă, maica stareță a ținut un discurs emoționant în care a vorbit tinerilor despre ispitele și provocările generației în creștere ca obstacole pe calea credinței.
A urmat vizitarea Seminarului de fete ce activează în incinta mănăstirii. Pelerinii au săvârșit rugăciunile de seară împreună cu seminaristele, care după rugăciune au intonat câteva cântări de suflet pentru dragii oaspeți.
În același timp printre pelerini s-au numărat și fete din corul Lira al Universității de Stat din Moldova, condus de dna Svetlana Veselovschi, care au cântat din inimă câteva piese religioase care au legănat valea mănăstirii.
Într-o liniște lăuntrică, cu sfaturi utile de la maica stareță și îndulciți cu darurile oferite tinerii au revenit în capitală, aducând slavă lui Dumnezeu pentru toate. Este de menționat faptul că auzind despre acest pelerinaj s-au alipit câțiva credincioși mai în vârstă, simțindu-se foarte bine alături de tineri, mărturisind că și-au adus aminte de anii studenției.

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.