Ați spus la un moment dat de criza fetei în sânul noii familii care la cel mai mic impas răbufnește. Cum să se facă detoxifierea atunci când puterile îi sunt pe sfârșite?

Puterea ni se sfârșește datorită patimilor. Cea mai mâncătoare de putere este ambiția. Deci dacă te-ai măritat spune așa: „Doamne, ajută-mă astăzi să n-am nicio ambiție!”.

Apoi următoarea otravă este dreptatea: „Doamne, ajută-mă să renunț, să mă lepăd de dreptatea mea!”. Dacă ai renunțat la ambiție și la dreptate nu o să mai obosești. Oboseala vine din această împotrivire, ținem cu dinții să fie ca noi, să avem dreptate, să ne impunem punctul de vedere. Acestea sunt otrăvuri cu care venim de acasă. De aceea e nevoie să iertăm, să ne detoxifiem înainte.

De aceea e nevoie să ne lepădăm de mama și de tata. Nu mă lepăd de ei fizic, adică și fizic, n-o să stăm cu ei în aceeași cameră, dar ne lepădăm de moștenirile de la ei, felul în care reacționa mama, felul în care reacționa tata acum sunt în mine. „Am văzut că asta a adus nefericire în familia mea. Mă voi lepăda de toate lucrurile astea!”.

Apoi învață să te odihnești. Odihna cea mai profundă este în rugăciune. Cât ne rugăm? Ah, n-avem timp! Notați-vă într-o zi cât timp pierdem cu televizorul, cu telefonul, cu vorbirea în deșert, cu gândurile mestecate tot timpul. Deci rugăciunea ne odihnește, o jumătate de oră, o oră de rugăciune face cât trei ore de somn profund, atât ne odihnește!

Relaxați-vă și odihniți-vă! Profitați de orice moment în care să vă trageți sufletul și apoi vă odihniți văzând frumosul, o floare frumoasă. Avem flori, le primim, dar nu le privim. Deci acestea toate ne odihnesc și nu vom mai ajunge la epuizare.

Fragment din conferința ASCOR cu tema „Rolul femeii în familie și societate”, susținută de monahia Siluana Vlad. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 8 Martie 2018 în Iași.

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.