Această sărbătoare este prin excelență o sărbătoare a tămăduirii. Toate sărbătorile sunt sărbători ale tămăduirii în Biserică, deoarece Biserica este spital duhovnicesc unde căutăm cu toții alinare și vindecare de bolile sufletești și trupești. Însă, această prăznuire este un dar al Maicii Domnului pentru cei chinuiți de boală și neajunsuri. Am săvârșit după rânduială și sfințirea apei, rugându-o pe Maica Domnului să ne acopere cu Acoperământul ei cel luminos, fiindcă Maica Domnului este izvor de pace, este izvor de curăție, este izvor de tămăduire. Maica Domnului este acoperământ pentru cei săraci, este scăpare pentru cei aflați în primejdii, este toiag pentru cei bătrâni și este alinare pentru cei necăjiți.

Pe Cruce fiind, Mântuitorul Hristos în agonia răstignirii, i-a spus ucenicului Său iubit, Ioan Evanghelistul, încredințându-i-o pe Maica Sa Preasfântă prin aceste cuvinte: Fiule, iată Mama ta! În acea clipă Maica Domnului a devenit și Maica noastră, a tuturor. Așadar, cu mare bucurie, în numele Domnului, îți zic și ție: Fiule, iată Mama ta! Fiică, iată mama ta! Apropie-te cu inima deschisă și cu toată încrederea de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, fiindcă ea este Maica noastră a tuturor! Ea este acum în aceste timpuri grele, de încercare, printre noi pe pământ. Ni se spune că un sfânt fiind încă în viață, a ajuns în extaz și fiind învrednicit să se împărtășească de bucuria slavei Împărăției Preasfintei Treimi în comuniune cu îngerii și cu toți sfinții, nu a văzut-o pe Maica Domnului și a întrebat unde este Maica Domnului, însă, i s-a spus că Maica Domnului este pe pământ printre copiii ei, alinând suferințele și întărind pe cei neputincioși.

Așadar, Maica Domnului este printre noi acum, iubite frate, iubite soră! Să-i cerem cu toată încrederea ajutorul, fiindcă suntem în această perioadă grea, când se alimentează panica, izolarea și distanțarea socială, însă Maica Domnului ne dăruiește acum bucurie, pace, liniște, încredere și ne cheamă la comuniune fraternă.

Așadar, sus să avem inimile! Maica Domnului este cu noi și nimeni nu poate fi împotriva noastră!

Preaiubiții mei, unele popoare excelează prin putere financiară, altele prin putere militară, așa cum ni se spune în Psaltire: unii se laudă cu caii lor, alții cu căruțele lor, adică, unii se laudă cu tehnologia lor, alții se laudă cu civilizația și forța lor, însă noi ne lăudăm cu Maica Domnului! Lauda noastră a creștinilor este Maica Domnului, fiindcă ea este scăparea noastră, ea este nădejdea noastră, ea este tămăduirea noastră!

Să o rugăm cu stăruință, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu Fecioară, în vremea vieții noastre nu ne părăsi pe noi, ajutorului omenesc nu ne încredința, ci singură ne apără și ne mântuiește!

 

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.