Joi, Donald Trump a transmis reporterilor de la Casa Albă că va lua atitudine în sprijinul bisericilor discriminate de ordinele executive ale guvernatorilor, ordine care au declarat bisericile ca fiind neesențiale societății în timpul pandemiei COVID-19, deși acestea sunt protejate de Primul Amendament.
Vineri, președintele Donald Trump a emis un ordin executiv prin care declară că Bisericile și locurile de închinare sunt ESENȚIALE Statelor Unite și că acestea asigură servicii esențiale societății. Președinele Trump cere deschiderea imediată a acestora, lansând un avertisment guvernatorilor care refuză să facă asta.

Unii guvernatori au considerat esențiale magazinele de băuturi alcoolice și clinicile de avort, dar au lăsat în afară bisericile. Nu este corect.
Astfel, voi îndrepta această nedreptate și declar lăcașurile de închinare esențiale. Cer guvernatorilor să permită bisericilor și lăcașurilor noastre de închinare să se deschidă chiar acum.
Lăcașurile de închinare sunt locuri care țin societatea noastră împreună și poporul nostru unit. Oamenii cer să meargă la biserică, în sinagogi, la moscheile lor. Zeci de milioane de americani îmbrățișează închinarea ca fiind o parte esențială a vieții.
Slujitorii, pastorii, rabinii, imamii și alți lideri religioși se vor asigura că congregația lor va fi în siguranță când se adună în rugăciune. Îi cunosc bine, își iubesc congregațiile, își iubesc oamenii, nu vor să li se întâmple nimic rău și de altfel, nimănui.
Guvernatorii trebuie să acționeze corect și să permită acestor locuri importante și esențiale de credință să se deschidă chiar acum.
Dacă nu o vor face în acest week-end, voi trece peste guvernatori. În America avem nevoie de mai multă rugăciune, nu de mai puțină”

Sursa: https://tribuna.us/

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.