„Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că Hristos a Înviat!
Momente de trăire duhovnicească deosebită la Mănăstire  în această Săptămâna Luminată. Bucurie izvorâtă din Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoarea ocrotitorului ceresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, și prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”.


Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală a fost oficiată de către p
reoţii slujitori ai mănăstirii împreună cu protodiaconul Ioan Munteanu, răspunsurile la strană fiind date de către corul de maici. Mulțimea de credincioși împreună cu preoții și obștea monahală au fost într-un cuget și o simțire. Nimic mai înălțător și mai nobil decât a aduce doxologie  Preasfintei Treimi. O Liturghie cu adevărat simțită și trăită duhovnicește de fiecare din cei prezenți. Sărbătoarea a fost un moment de sfințire, de binecuvântare și de comuniune între cler, monahii și credincioși.
În asemenea momente nu ne rămâne decât să ne minunăm și să mulțumim Domnului pentru toate binefacerile Sale revărsate din belșug asupra noastră; să mulțumim Maicii Domnului, care este izvorul milei, dragostei și milostivirii; să mulțumim Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și tuturor sfinților pentru grija și dragostea lor față de noi. Să punem început bun fiecare, pentru a ne trăi viața după voia cea Sfântă a lui Dumnezeu. Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

 

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.