„Nici un consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”. Reacția aparține lui Andrei Năstase fiind obligat de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității să aducă scuze publice, după ce la mijlocul lunii septembrie anul trecut, pe timpul când exercita funcția de ministru al Afacerilor Interne, în cadrul evenimentului de instalare a crucifixului în sediul instituției prin discursul său a instigat la discriminare pe criteriul de convingeri religioase.
Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă până la momentul în care se va putea așeza în rândul țărilor libere, democratice, europene.
Veți găsi astfel de simboluri în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei. Morala creștină a fost, este și va rămâne universală, iar simbolurile acesteia nu discriminează, ci dimpotrivă.
Asumarea vorbelor și tuturor acțiunilor mele este una din calitățile care mă definesc ca om, ca persoană publică și om politic. Nici un consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

 

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.