Premierul liberal luxemburghez Xavier Bettel s-a căsătorit vineri cu partenerul său belgian, Gauthier Destenay, devenind astfel primul lider din Uniunea Europeană care se căsătorește cu un partener de același sex, transmite AFP.

Căsătoria a fost oficiată la primăria orașului Luxemburg de Lydie Polfer, primarul capitalei marelui Ducat. Xavier Bettel și Gauthier Destenay, ambii în costume de culoare închisă, au venit de mână la ceremonie.

În fața primăriei se adunaseră circa 200 de persoane, care i-au aplaudat la venire. Mirii au revenit după ceremonie pentru a-i saluta și tradiționalul orez a fost aruncat în aer în cinstea lor.

Premierul luxemburghez de 42 de ani și-a anunțat în august 2014 intenția de a se căsători cu Gauthier Destenay, arhitect belgian cu care avea un contract de uniune civilă din 2010. ‘M-a cerut și am spus +da+’, a declarat el atunci în Los Angeles Times. Cu două luni în urmă fusese adoptată, cu mare majoritate, legea care permite cuplurilor de același sex din Luxemburg căsătoria și adopția. Legea a intrat în vigoare la începutul acestui an.

Sursa agerpres.ro

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.