Vineri, 18 noiembrie, în ziua pomenirii sfinţilor mucenici Galaction şi Epistimia, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a liturghisit la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din s. Suruceni, r. Ialoveni.
Alături de PS Siluan au coliturghisit clericii mănăstirii, iar în biserică au înălţat rugăciuni maica stareţă Egumena Epistemia (Goncearenco) împreună cu obştea monahală, pelerini, dar şi un grup de copii din capitală.
La finalul Sfintei Liturghii a urmat un Tedeum, după care PS Episcop Vicar a adresat un cuvânt de felicitare Preacuvioasei Egumene Epistemia, cu prilejul serbării ocrotitorului ceresc.
În ultimii ani, Mănăstirea Suruceni iese din ruine. Este de nerecunoscut după ample lucrări de construcţie şi renovare. Aici au fost aduse mai mute sfinte moaşte spre închinarea credincioşilor. Mulţi simt căldura locului şi a rugăciunii, spunând că este un loc aparte, rupt de lume, dar mai aproape de Dumnezeu.
Egumena Epistemia şi obştea monahală pune în practică modelul trăirii monahale, exprimat prin ascultare, studiu, asceză, împletit cu implicarea în activități duhovniceşti, sociale, culturale.
De mai bine de şapte ani, maica stareţă şi-a mai luat o ascultare nu din cele uşoare şi anume edificarea Bisericii cu hramul Sf. Ierarh Nicolae – o bijuterie arhitecturală, la care recent, cu ajutorul Domnului, a fost finisată pictura în altar, navă şi instalată catapeteasma.
Prea Sfinţitul Siluan a apreciat rezultatul muncii depuse în noua Biserică.
La final, Egumena Epistemia a mulţumit Preasfinţitului Siluan pentru bunăvoinţa de a liturghisi în această însemnată zi la mănăstire, nădăjduind că şi în continuare bunul Dumnezeu le va purta de grijă în viaţa monahală.

                                                                                                                                                                                manastiri.md

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.