Împliniți-vă viețile! Nu le umpleți doar cu lucruri deșarte care trec foarte repede și de care să ne fie rușine.

Dacă vrem o viață veșnică deplină, să o avem și pe aceasta, de pe pământ, plină. Adică, să fie o viață cinstită, cuminte, în care să ne facem datoria acolo unde suntem rânduiți.

Vă aduceți aminte de bătrânii din satele noastre, de simplitatea lor și de profunzimea vieții lor? Ei nu se temeau de moarte, pentru că își simțeau viața deplină, rotunjită cu cele ale sufletului. Să știți că, înainte, oamenii nu știau să citească multe acatiste sau paraclise.

Știau Tatăl Nostru, dar știau și de post, de semnul Sfintei Cruci când mergeau la lucru și aveau o viață împlinită. Să știți că, pe diagnosticele din anii ‘20, nu scria anxietate sau sindrom depresiv.

Oamenii nu aveau timp pentru asta. Aveau un curs al vieții frumos, liniștit, luminos, aveau picioarele pe pământ, dar inima, mintea și ochii la Dumnezeu.

Să fiți bucuroși de ceea ce faceți, de ceea ce împliniți și pentru lumea aceasta. Să puteți da ochii oricând cu oricine.

Așa să fie viețile: pline, frumoase, luminoase, cu drag de oameni, cu drag de cei din jur, cu gând bun pentru toată lumea fără a judeca. Fiți buni. Umpleți-vă inimile, pentru că cum vor fi ele umplute aici pe pământ, cu astea vom trece în Ierusalimul cel ceresc în Sionul cel sfânt, în cetatea Dumnezeului celui adevărat de care să ne facă părtaș Domnul în veșnicie.

Episcopul Damaschin Dorneanul, https://basilica.ro/

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.