Trebuie să venim la slujbe până a începe să bată clopotele, ca sunetul lor să ne găsească în biserică. De ce? Pentru că atunci în biserică intră Maica Domnului. Cândva am citit despre aceasta, iar mai târziu, și despre părintele Paisie Kieveanul.

Acesta era un nevoitor – călugăr nebun pentru Hristos. Odată venise la vecernie; bătuseră clopotele, iar în biserică nu era nimeni. Paraclisierul, terminându-și treaba, ieșise și părintele Paisie a rămas singur.

Deodată a auzit un foșnet, de parcă venea cineva. Și, privind, a văzut o Doamnă plină de măreție, înaltă la stat, Care venea însoțită de Sfântul Apostol Petru și încă de cineva. Și uitându-se prin biserică, a rostit aceste cuvinte: “Clopotele pentru vecernie au bătut, iar călugării nu sunt”.

Apoi S-a adresat părintelui Paisie, l-a binecuvântat, pecetluindu-l larg cu semnul crucii și a ieșit din biserică, desprinzându-se în același timp de pământ. Părintele Paisie a ieșit și el după Ea, Care, ridicându-se din ce în ce mai sus, s-a făcut nevăzută privirii părintelui Paisie…

Cuv. Varsanufie de la Optina

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.