Credincioșii își dau seama că, dacă doresc să aibă o viață deosebită și să treacă mai ușor prin încercările vieții, trebuie să ceară ajutorul lui Dumnezeu, pe care îl găsesc în Biserică.

În măsura în care Dumnezeu va fi mai prezent în viața noastră cea de toate zilele, sunt convins că și problemele noastre se vor rezolva mai ușor. Nu se poate întâmpla nimic în viață fără voia lui Dumnezeu. Și încercările din viața noastră sunt îngăduite de Dumnezeu. Dacă oamenii își vor da seama de aceasta, și anume de faptul că Dumnezeu le îngăduie și pe cele rele, sunt convins că altfel le va fi viața cotidiană.

În măsura în care românii îl vor face mai prezent pe Dumnezeu în viața lor, în aceeași măsură se va îmbunătăți și viața familială și socială în care trăiesc. Și această prezență a lui Dumnezeu o putem face mai simțită luând parte la slujbele Bisericii în duminici și sărbători, mergând la duhovnic să ne curățim de păcate. Toate acestea sunt mijloace prin care ne îmbunătățim viața personală și socială și ne ajută să tratăm cu dreaptă socoteală așa-zisele bune civilizații ce năvălesc peste țara noastră. Nu se poate face bine săvârșind păcate și călcând poruncile lui Dumnezeu.

Și dacă dorim fiecare să trăim mai bine, numai cu ajutorul lui Dumnezeu este posibil acest lucru. Căci zice: Fără Mine nu puteți face nimic. Este o mare greșeală să credem că se poate realiza ceva fără ajutorul lui Dumnezeu. Fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate îmbunătăți viața.

Pr. Petroniu Tănase

Din interviul publicat în Ziarul Lumina din data de 22 februarie 2012

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.