La 24 august, după încheierea Liturghiei la mănăstirea „Sfântul Nicolae” de pe Peșnoșka, Preafericitul Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Chiril a povestit despre tragedia îngrozitoare care s-a întâmplat în ajun în or. Kirovsk, regiunea Donetsk, Ucraina, unde în rezultatul unui atac de artilerie a fost distrusă o biserică ortodoxă.

„La 23 august, în timpul unui atac de artilerie un proiectil a nimerit în biserica cu hramul sfântului dreptului Ioan de Kronștadt. Biserica este complet distrusă, trei persoane au fost ucise. Alte câteva persoane au fost transportate cu leziuni grave la spital.

Potrivit declaraţiei parohului bisericii atacul de artilerie a avut loc în timpul vecerniei de duminică, în jurul orei 16.30. Se cânta Doxologia mare când un proiectil a lovit în acoperișul bisericii. Femeia de la pangar Olga Radcenko și enoriașii Zinaida Meluga, Viktor Chernyshev au murit pe loc. În același atac a avut de suferit şi clădirea spitalului, unde de asemenea au murit două persoane. „

Sanctitatea Sa a amintit că el a cerut întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe să se alăture apelului său întru apărarea creștinilor ortodocși din estul Ucrainei. „Sunt în așteptarea unui răspuns de la Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, OSCE, către conducătorii cărora de asemenea am apelat pentru a opri masacrul, în rezultatul căruia sunt ucişi creştinii ortodocşi,” – a spus Patriarhul.

„Nu cred că acest proiectil a nimerit din întâmplare în clădirea bisericii, nu cred că acest lucru l-ar fi putut face un creştin ortodox, care aparține bisericii noastre, dar știu despre furia celor care nu aparţin credinței noastre – a spus Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril.”

„Să ne rugăm – i-a îndemnat Întâistătătorul pe credincioși – pentru ca Dumnezeu să oprească această vărsare de sânge, ca să oparească această tragedie şi să protejeze poporul ortodox din estul Ucrainei, iar ca urmare a negocierilor să se intaureze o pace justă și durabilă.”

traducere Moldova Ortodoxă

Sursa: www.patriarhia.ru

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.