Mii de credincioși din Serbia si din alte republici ale fostei Iugoslavii, din Grecia, Rusia, Germania, Elveția, Statele Unite ale Americii, Australia și din alte țări, au venit in aceasta sambata, 14 iunie 2014, la Mănăstirea Celije, situata la o sută de kilometri de Belgrad, pentru a se inchina la moastel Sfantului Iustin (1894-1979), canonizat de Biserica Ortodoxă Sârbă în anul 2010.

Exhumarea moastelor a avut loc joi, 12 iunie, în timp ce Liturghia solemnă a fost oficiată pe 14 iunie, la sărbătoarea sfântului.

Patriarhul sarb Irineu a prezidat Sfanta Liturghie, slujind alaturi de Episcopul locului, Milutin, de Mitropolitul Atanasie de Limassol (Biserica Ortodoxa a Ciprului), Mitropolitul Nicolae de Mesogea și Lavretic (Biserica Ortodoxă a Ciprului), Arhiepiscopul Marc de Berlin și Germania (Biserica Ortodoxă Rusă din afara granitelor) și de alti 15 Episcopi ai Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Au fost prezenti preoti ortodocsi, in numar mare, sositi din diferite țări si de pe Muntele Athos.

La sfârșitul slujbei, sfintele moaște au fost însoțite de la locul de slujire, până in noua biserica cu hramul Sfantul Sava, și apoi din nou în biserica veche, unde se odihnesc in prezent. Credincioșii s-au inchinat la sfintele moaste, pe parcursul mai multor ore.

La slujba au mai participat, de asemenea, directorul Oficiului pentru Culte al Republicii Serbia, Mileta Radojević, reprezentanți ai armatei sarbe și alți oficiali.

Sursa: http://www.lonews.ro/

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.