Biserica Ortodoxă a Constantinopolului a amânat canonizarea Cuviosului Paisie Aghioritul, relatează site-ul  „Sfântul Munte”, cu referire la cel mai mare ziar ortodox grec „Orthodoxos Typos” (Ορθοδόξος Τύπος).

Potrivit datelor ziarului, proslăvirea lui Paisie Aghioritul în rândul sfinţilor, a fost programată pentru 12 iulie – ziua în care se împlineau douăzeci de ani de la fericita sa adormire. Cu toate acestea, „Orthodoxos Typos”, se îndoiește de sinceritatea intențiilor Bisericii din Constantinopol cu privire la canonizarea Cuviosului Paisie. 

Autorii publicaţiei consideră că anunţarea canonizării stareţului Paisie şi a altor părinţi de la Athos a fost folosită pentru minimilizarea protestelor comunităţii ortodoxe în legătură cu întâlnirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu și Papa Francisc: „Nu întâmplător ştirea despre proslăvirea în rândul sfinţilor a unui şir de nevoitori contemporani a apărut cu câteva zile înainte de întâlnirea Patriarhului și Papei la Ierusalim.

Potrivit publicației, este amânată pe un termen nedefinit, și canonizarea Părinților Iacov Tsalikis, Amfilohie (Makris) din Patmos, Efrem Katunakiotul.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.