Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe Ismail, a fost serbat marți la Mănăstirea Suruceni prin Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Vladimir al Chişinăului (Biserica Ortodoxă Rusă).

Așezământul monahal din satul Suruceni, Republica Moldova, este mănăstirea de metanie a Sfântului Dionisie pe care singurul român canonizat în 2018 a păstorit-o timp de 26 de ani. Acolo se află moaștele sale, descoperite în data de 10 iulie 2018, în timpul unor lucrări de consolidare.

Mitropolitul Vladimir a slujit împreună cu mai mulți ierarhi din Mitropolia Chișinăului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul de maici al Mănăstirii Suruceni, informează Mitropolia Chișinăului.

Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir l-a numit pe sfântul cinstit în 17 septembrie „personalitate de o complexitate rar întâlnită”.

„Ierarhul Dionisie a strălucit prin autentica sa viață monahală, activitatea pastoral-misionară, prin formarea sa duhovnicească și intelectuală, prin aplecarea sa constantă spre nevoile credincioşilor pe care i-a păstorit, cât și prin calităţile de bun chivernisitor al Bisericii lui Hristos”, a subliniat ierarhul.
După Sfânta Liturghie, soborul condus de Mitropolitul Chișinăului, a oficiat o slujbă de Te Deum în cinstea Sfântului Ierarh Dionisie.

basilica.ro

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.