Ce minunate sunt zilele de vară, cu câmpii bogate, presărate cu flori, cu lanuri acoperite cu grâne care dau în copt şi ce bine se potriveşte acest anotimp cu viaţa omului! Fiecare zi care ne este dată de Dumnezeu ne oferă o infinitate de posibilităţi de a sluji Domnului în fiecare clipă. Dacă vom fi atenţi şi grijulii cu ea, ar putea fi o splendidă floare deschisă ochilor noştri. Frumuseţea şi mireasma ei ar trebui să ajungă în acele cotloane întunecate unde iubirea lui Dumnezeu nu pătrunde.
Holda vieţii noastre este încărcată de spice care nu s-au copt încă, dar care promit o recoltă bogată; să-i purtăm de grijă, să nu irosim nicio clipă, niciun prilej de a fertiliza pământul, pentru a face ca recolta să dea în pârg cât mai repede. Tărâmul de activitate care ni se deschide în faţă este neţărmurit, depinde doar de noi să muncim, sau să rămânem cu mâinile încrucişate.
Fiecare să se întrebe astăzi: Cum mi-am folosit ziua de ieri? Iar la sfârşitul săptămânii, ajunşi în Ziua Domnului, să privim în urmă şi să ne întrebăm cum ni se prezintă câmpul: înfloritor, cu roade coapte, sau lăsat în paragină, nelucrat, neîngrijit, năpădit de buruieni? Să ne aducem aminte cât de scump este timpul, să nu irosim nicio clipă şi atunci câmpul vieţii noastre ni se va înfăţişa înfloritor, plin de frumuşele. Secerişul este mult peste tot, să ne grăbim să fim lucrători harnici pe ogorul Domnului, să fim gata să ne dăm şi viaţa pentru a-l lucra cum se cuvine.

                         Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu – 366 Cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, 2008

Posted in: Articole.
Last Modified: mai 22, 2017

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.