Cum putem să le insuflăm copiilor noștri dragostea pentru Hristos?
Măi copii, dragostea pentru Domnul se transmite prin flacăra inimii. Dumnezeu aprinde inima omului de dragostea Lui. Inima aprinsă trasnmite celorlalți această dragoste. Aprindeți inima de dragoste pentru Dumnezeu. Să nu devii propovăduitor al iubirii lui Dumnezeu, ci să devii martor al iubirii de Dumnezeu. „Păi cum să devin maică pentru că mă apucă disperarea și vorbesc urât!”. Ce face un om al lui Dumnezeu când vorbește urât? Zice: „Doamne, iartă-mă! Doamne, vindecă-mă!”.
Cum îi transmiți copilului tău ce înseamnă să fii creștin? Rugându-te și când ai căzut și când te-ai ridicat, mulțumindu-I lui Dumnezeu și aprinzându-ți mereu inima. Adică nu trebuie să fii desăvârșit ca părinte ca să ai un copil desăvârșit, ci trebuie să fii cu Hristos și să te vadă cu Hristos și sus și jos. Nu vă feriți de căderi, ci fiți cu Dumnezeu în căderile dumneavoastră și copilul va învăța asta. Și o altă cale este să ne rugăm pentru ei. Un părinte spunea că noaptea după ce adorm copiii se duce la patul copiilor și se roagă pentru ei cu lacrimi. Rugăciunea părinților este viață pentru copii.

Fragment din Conferința cu tema „Familia în societatea de azi”, susținută de monahia Siluana Vlad la Casa de Cultură a Studenților din Iași, 4 octombrie 2018, organizată de ASCOR Iași

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.