Cu 394 de voturi pentru, 176 de voturi împotrivă și 72 de abțineri, Parlamentul European a adoptat astăzi extrem de controversatul raport Lunacek, în ciuda protestelor masive fără precedent ale cetățenilor europeni.

Prin acest vot, Parlamentul European a afectat grav propriile pretenții de a reprezenta populaţia care l-a ales. Chiar mai rău: prin adoptarea acestui raport a pus un mare semn de întrebare asupra menirii de a fi o instituție care apără drepturile omului.

Cu alte cuvinte, prin votul de astăzi, Parlamentul European a respins principiul universalității drepturilor omului. Aceasta este o zi de rușine.

Însă, în ciuda rezultatului votului de astăzi, putem spune că ne aflăm la un moment de cotitură în războiul cultural care are loc în prezent în Europa.

Acest război nu va fi câștigat într-o singură zi, dar situația s-a schimbat considerabil. Până cu puţin timp în urmă, lobby-ul homosexual, feminist şi pro-avort considera instituțiile UE drept locul perfect pentru a-şi promova agenda, fără niciun control public. Aceste instituții sunt departe de cetățenii obișnuiți, dar foarte receptive la influența lobby-urilor bogate (în special a celor create de ele).

Timp de mulți ani, UE a adoptat rapoarte, documente de lucru, propuneri legislative pentru a promova homosexualitatea – și de cele mai multe ori publicul larg nu a fost conștient de ceea ce se întâmpla. Cu toate acestea, succesul inițiativei cetățenești One of Us, înfrângerea rușinoasă a raportului Estrela, precum și mobilizarea în masă a cetățenilor împotriva raportului Lunacek arată că valul este de cotitură: oamenii sunt acum informaţi asupra activităților Parlamentului European și se implică. Desigur, nimic nu poate împiedica politicienii aleși să voteze în favoarea unui text este atât de covârșitor respins de electoratele lor. Dar există un preț care trebuie plătit, iar acest preț va fi văzut la viitoarele alegeri.

Pentru aceia dintre noi care cred că drepturile omului trebuie să fie universale, rezultatul acestui vot este dezamăgitor. Dar aceasta este o înfrângere fără consecințe majore. Dimpotrivă, reacţia publicului, într-o proporţie covârşitoare negativă la adresa raportului Lunacek, este un semn încurajator că adevărata înțelegere a drepturilor omului va prevala în cele din urmă. Acum este necesară menținerea la un nivel ridicat a presiunii.

sursa drumeuropean.ro

Posted in: Articole.
Last Modified: februarie 5, 2014

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.