Vineri, 4 noiembrie, în ziua sărbătoririi Icoanei Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaya) Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala patriarhală „Adormirea Maicii Domnului” și a condus hirotonia Arhimandritului Siluan (Șalari) în treapta de Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.
Alături de Sanctitatea Sa au coliturghisit Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii, Mitropolitul de Tamasos și Orini, Isaia, Arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari, Sava, Episcopul de Cahul şi Comrat Anatolie, Episcopul de Solnecinogorsk Serghii, şeful Secretariatului administrativ al Patriarhiei Moscovei, Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim, Episcopul de Soroca, Ioan, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Prot. Vladimir Divakov, secretarul Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, pentru or. Moscova, Prot. Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, clerici ai Bisericii Ortodoxe din Moldova; clerici din oraşul Moscova.
După săvârșirea hirotonirii, Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril, l-a îndemnat pe Preasfințitul Episcop Siluan (Șalari) să ceară de la Bunul Dumnezeu putere și înțelepciune, pentru a duce Crucea arhieriei cu smerenie și folos pentru Sfânta Biserică Ortodoxă și pentru poporul cel dreptmăritor, dornic de îndrumare și îmbărbătare întru cele ale credinței.
Mulțumind Preafericirii Sale pentru sfaturile drepte și părintești, Preasfinția Sa a menționat că prin rugăciunile și binecuvântarea Patriarhală, își va dedica toate forțele pentru a împlini toate cele încredințate spre propășirea Evangheliei lui Hristos și mântuirea credincioșilor.
La rândul Său, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, i-a urat Preasfințitului Episcop Siluan (Șalari) să se roage fierbinte pentru poporul Moldovei, pentru ca, împreună cu Mitropolitul și ceilalți confrați Arhierei, să participe activ în viața Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.
Preasfinția Sa a mulțumit Mitropolitului cu multă recunoștință pentru susținerea și îndrumarea de care se bucură permanent din partea Înaltpreasfinției Sale și a menționat că de acum înainte, cu și mai mult sârg, va munci pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.
De menționat, că dimpreună cu slujitorii BOM, prezenți la slujba Patriarhală, s-a rugat și Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Excelența Sa, Domnul Dumitru Braghiș, care a adus felicitările sale nou-hirotonitului Episcop al Mitropoliei Moldovei.

…………………………………………………………………………..Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media
…………………………………………………………………………………………………………………..Sursa: www.mitropolia.md

 

Posted in: Articole.
Last Modified: noiembrie 4, 2016

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.