S-au tratat de cancer sau ciroză şi a dăruit unui cuplu un copil. Toate aceste minunăţii se datorează icoanelor „Adormirea Maicii Domnului” şi „Îmbrăţişarea Elizavetei”, aflate în Mănăstirea Suruceni, ambele aduse din Ierusalim.

„În Mănăstirea noastră se află două icoane unicat în teritoriu, păstrate de ultimul stareţ. Acum, acestea sunt în paraclisul pentru maici. E vorba de „Adormirea Maicii Domnului” şi „Îmbrăţişarea Elizavetei”, ambele prelucrate în mărgele. Icoanele au fost aduse de la Ierusalim. Deşi nu este indicat anul, cu certitudine sunt vechi. Ele prezintă, însă, interes mai ales din punct de vedere duhovnicesc, pentru că mulţi creştini care au venit cu dragoste şi credinţă au cunoscut vindecare”, spune maica Epistemia. Fie că e vorba de tămăduiri miraculoase, divorţuri oprite, prunci dăruiţi în clipe când nu mai erau speranţe, icoanele sunt cele care mărturisesc o dragoste mare a lui Dumnezeu, a Maicii Domnului, a Sfinţilor faţă de oameni. Ele sunt cinstite de creştinii care vin cu nădejdea că se vor izbăvi de bolile sufleteşti şi trupeşti.

Dumnezeu a făcut minuni

Fiecare locaş sfânt unde sunt icoane declarate făcătoare de minuni are o istorie, un adevăr, iar uneori o închipuire sau împletire de poveşti pline de mistere. Însă, tocmai ceea ce spun creştinii e ca o rază de lumină, cei care vin pentru prima dată nutrind speranţa de a se tămădui. În 2001, la propunerea dlui Valeriu Isac, pe atunci preşedinte al ONG-ului „Angelus-Moldova”, la Mănăstirea Suruceni a fost adusă Valentina de la Chişinău, o femeie de vreo 50 de ani. Avea cancer în stare avansată, iar maicile urmau să o liniştească, pregătind-o parcă de plecarea în lumea celor drepţi. Valentina s-a mărturisit, s-a împărtăşit cu Sfintele Taine, s-a rugat, s-a închinat şi s-a atins de Icoanele „Adormirea Maicii Domnlui” şi „Îmbrăţişarea Elizavetei”. Dumnezeu a făcut o minune, iar medicii au rămas uluiţi de cele întâmplate. „Dânsa trăieşte şi astăzi şi este un exemplu destul de concludent că prin credinţă omul se poate vindeca”, susţine maica Epistemia.

Un alt exemplu în acest sens este şi Alexandru din Hânceşti, care suferea de ciroză hepatică. Pentru soluţionarea problemei, medicii i-au recomandat o intervenţie chirugicală. Mama băiatului nu a fost de acord cu această decizie şi vedea însănătoşirea doar pe calea credinţei. Alexandru a venit la Mănăstirea Suruceni pentru a se închina şi a se ruga la sfintele icoane şi moaşte. Peste un timp, a dispărut diagnosticul de ciroză hepatică, iar medicii au constatat că nu mai este nevoie de intervenţie.

Vera şi Mihai, un cuplu din Chişinău, deşi erau soţ şi soţie de mai bine de un deceniu şi jumătate, tânjeau din cauză că nu aveau copii. Şi la vârsta lor nici nu mai sperau. Dar le-au venit în ajutor Sfinţii şi Maica Domnului. S-au rugat cu multă dragoste şi credinţă, cu dorinţă de a avea un copil. Astăzi, sunt părinţii fericiţi ai unui băieţel pe nume Victor, care este deja în clasa I.

Diana Burlacu

Sursa: http://apropomagazin.md/

Posted in: Articole.
Last Modified: octombrie 3, 2013

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.