O înţeleaptă şi sfântă personalitate a fost arhimandritul Ioil (†1966). Trei ani după adormirea lui, la 19 octombrie 1969 (pomenirea profetului Ioil) la paraclisul “Trei Ierarhi” din Atena, s-a făcut priveghere pentru pomenirea părintelui Ioil. Slujeau arhimandriţii pr. Agatanghel Mihailidis, pr. Epifanie Theodoropulos şi pr. Meletios Calamaros (acum Mitropolit de Nicopole).
Către sfârşitul Sfintei Liturghii, în timpul chinonicului, câţiva credincioşi, fii duhovniceşti ai părintelui Ioil, au avut o vedenie ciudată.

S-a arătat în mijlocul bisericii, în locul polieleului, un tron luminat, ca de viţă luminoasă, pe care era aşezat părintele Ioil. Tronul se legăna deasupra mulţimii care urmărea cu credinţă Sfânta Liturghie. După aceea a dispărut şi s-a arătat îmbrăcat în veşmântul său preoţesc între cei trei slujitori prieteni ai săi.
Această întâmplare a fost explicată de toţi cei care erau în biserică ca pe o dovadă a sfinţeniei părintelui Ioil, dar şi ca o asigurare a credinţei Bisericii că preoţii adormiţi coboară în timpul Sfintei Liturghii şi slujesc împreună cu preoţii lor iubiţi.

                                                                        Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa, 2000, p. 89

Posted in: Articole.
Last Modified: iulie 23, 2018

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.