Dragostea pentru copii noştri şi admiraţia nemărginită pentru ei, ne determină de multe ori să vrem să ne strigăm în gura mare fericirea pe care o trăim alături de ei, ne face să vrem să vadă o lume întreagă cât sunt de minunaţi şi de speciali. Şi uite aşa unii dintre noi ajung să posteze pe facebook fiecare pas pe care îl face copilul singur, fiecare etapă a dezvoltării celui mic, fiecare nouă provocare.

Ce se poate ascunde însă în spatele unor astfel de obiceiuri, ce pericole ne pot aştepta dincolo de ecranul calculatorului…nu ne gândim aproape niciodată.

Poliţişti.ro a lansat o campanile extraordinară de conştientizare a părinţilor asupra implicaţiilor pe care postarea pas cu pas şi expunere exagerată a celor mici, le pot avea asupra vieţii noastre.Un tip vă trimite o cerere de prietenie. Nu-l cunoaşteţi, dar pentru că are o fotografie de profil drăguţă, îi acceptaţi solicitarea şi îl adăugaţi în lista de prieteni.

“E prima zi de şcoală a fetiţei tale şi este atât de drăguţă în noua sa uniformă. Îi faceţi o fotografie pe care o postaţi pe Facebook, pentru ca toţi prietenii şi cunoscuţii să o poată vedea şi aprecia.

Sunteţi atât de încântată şi daţi împreună cu fetiţa un “Check in” pe Facebook la şcoală, scriind: “Nu-mi vine să cred să cred cât de mare a crescut. Semnează o mămică mândră”. Şi Like-urile încep să curgă.

Între timp, tipul misterios a cărui cerere de prietenie v-aţi grăbit să o acceptaţi mai devreme, salvează fotografia postată de dvs. în smartphone-ul său şi o trimite către nişte necunoscuţi împreună cu următorul text: “Fetiţă în vârstă de 5 ani. Păr şaten. Culoarea ochilor căprui. 5 000″

Şi asta nu e tot, poate să ofere o imagine clară a fetiţei tale, poate să-i dea numele complet şi locaţia exactă unde se află la scoală, unui traficant de copii.

Iar când veţi merge după-amiază să vă luaţi fetiţa de la şcoală, vei constata că este de negăsit.

Nimeni nu va şti, că fetiţa voastră a fost vândută unui pedofil de 50 şi ceva de ani, încă de azi-dimineaţă, imediat după ce aţi lăsat-o la şcoală, iar acum e în drum spre o destinaţie necunoscută, cu o pungă pe cap, confuză, îngrozită şi plângând pentru că un om pe care nu l-a mai văzut niciodată a luat-o de la şcoală, iar ea nu ştie unde sunt părinţii ei, asta numai în cazul în care ştie ce se întâmpla cu ea.

NU adăugaţi persoane necunoscute în lista de prieteni pe Facebook!

NU postaţi toate informaţiile şi întâmplările despre/din viaţa voastră pe Facebook!

Vă rugăm să distribuiţi această postare de dragul copiilor şi părinţilor din jurul vostru. Mulţumim.”

Sursa http://mamistietot.ro

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.