Cine poate birui, Doamne, dacă nu iei pentru noi biruința? Nici chiar Sfinții Apostoli nu au putut potoli furtuna pe mare fără Tine. Nici chiar Petru nu și-a putut stăpâni frica de iudei, ci de trei ori s-a lepădat de Tine, până ce Tu Însuți Te-ai uitat la el cu putere și l-ai așezat în cămara cea dreaptă. Încă și prigonitorul Saul ar fi rămas tot Saul, dacă nu l-ai fi luminat Tu cu lumina adevărului, preschimbându-l în Pavel.
Încă și Maria Magdalena ar fi murit în legătura nebuniei, robită de șapte diavoli, dacă Tu nu ai fi slobozit-o pe dânsa. Și ceilalți mii și mii de oameni care s-au proslăvit pe ei înșiși și pe Tine, până în ziua de astăzi, ar mai fi putut ei, oare, birui singuri, fără de Tine, o, slăvitul și blândul nostru Domn și Mântuitor Iisus Hristos?
Ci ajută-ne și ne izbăvește de toată răutatea, care este mai tare decât noi, dar mai slabă decât Tine. Iar noi te vom purta în inimile noastre și Îți vom cânta, zicând: „Iisus Hristos Nika”.

Sfântul Nicolae Velimirovici și Sfântul Iustin Popovici, Lupta pentru credință și alte scrieri, Editura Egumenița, Galați, 2010, pp. 47-48

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.