În prezent, nu se cunoaște în ce măsură construcția veche s-a mai păstrat sub pământ. Biserica, renumită în special pentru faptul ca Sfântul Ioan de Kronstadt a slujit în ea la începutul secolului XX, a avut hramul „Sfântul Apostol Andrei, Întâiul chemat”.
Conform unui anunț al Agenției TASS, citat de revista rusească Pravoslavie, se pare, acum, că Biserica Sfântul Andrei din Kronstadt, care a fost distrusă de bolșevici în 1932, va fi reconstruită.
Conform raportului amintit mai sus, în timpul unor lucrări de restaurare în zonă au fost descoperite mai multe rămăşiţe ale lăcașului ortodox amintit, urmând să înceapă cercetări arheologice si istorice pe această temă.
R
econstruirea acestui sfânt lăcaș ortodox ridicat între 1717-1718, la a cărui punere a pietrei de temelie a participat și Țarul Petru cel Mare, va fi posibilă prin susținerea de către autoritățile din Sankt Petersburg.
B
iserica este de proporții impresionante, iar o fotografie veche publicată de Pravoslavie o prezintă în timpul iernii, având o clopotniță impunătoare la intrare si o turlă mare amplasată deasupra Sfântului Altar.

                                                                                                                                                        Sursa: lacasuriortodoxe.ro

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.