Ca un izbăvitor al celor robiți si celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-şi ocrotitorul.

Mulțime de credincioşi veniți din Chișinău şi din împrejurimi au luat parte la hramul Mănăstirii în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii, săvârşită sâmbătă seara, în ajunul prăznuirii Sfântului Gheorghe. A doua zi, la primele ore ale dimineţii, s-a dat binecuvântarea pentru Acatistul Sfântului. Au urmat Ceasurile și Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, avându-l drept Protos pe clericul Mănăstirii Prot. mitr. Victor Ceresău, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, iar lăcașul de închinare a devenit neîncăpător, mulțime de credincioşi rugându-se alături de cler și de obștea monahală.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Victor Ceresău a pus la inima creștinilor cuvânt de învățătură și zidire duhovnicească, dorindu-le spor pe calea mântuirii și încununarea tuturor ostenelilor și năzuințelor sufletești.

Sărbătoarea s-a încheiat prin înconjurul bisericii, după care a urmat un Te-Deum de mulţumire.

Pelerinii au avut o deosebită ocazie să se închine la răclița cu părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care se păstrează cu evlavie în Sfânta Mănăstire.

O încărcătură duhovnicească deosebită a avut-o și rugăciunea de binecuvântare a ierburilor.

La final, maicile au invitat pe toți  cei prezenți la izvorul Mănăstirii și au oferit  o agapă la iarbă verde sub umbra copacilor înfloriți din preajma lacului mănăstiresc.

Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

* * *

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.