După 78 de ani, pornind de la Mănăstirea Suruceni, Sfântul Ierarh Dionisie Episcopul Cetății-Albe-Ismail a ajuns din nou la Palatul Patriarhal din București.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a binecuvântat, luni, 21 octombrie 2019, participarea delegației BOM la evenimentul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail din data de 27 octombrie, în catedrala Patriarhală din București, România.

Fragmentul din moaștele Episcopului Cetății Albe-Ismail a fost dăruit de Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove cu ocazia proclamării canonizării sfântului care va avea loc în 27 octombrie.

Canonizarea sfântului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 25 octombrie 2018.

Vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 12.30, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor, cu Icoana şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, de la Catedrala Patriarhală, pe bulevardul Regina Maria din Bucureşti până la Crucea brâncovenească  de la baza Dealului Patriarhiei.

Începând cu aceeași oră, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, vor fi aduse în procesiune Icoana şi Moaştele Sfântului Ierarh DionisieEpiscopul Cetăţii Albe – Ismailprecum şi Icoana şi Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeşpe traseul Calea Şerban Vodă, strada Bibescu Vodă, Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

 

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.