Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove condamnă lansarea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”, dezvoltată de Centrul de informații GENDERDOC-M.

În ultimii ani, Biserica Ortodoxă din Moldova, în repetate rânduri, a atenționat despre evoluția negativă și pericolul sporit a implementării agendei LGBT în societate.

Propaganda agendei LGBT și dezvoltarea acesteia sunt absolut inacceptabile, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere creștin.

Prin această campanie exista o tendință periculoasă de ridicare a homosexualității la rang de „normalitate”. Or, Sfânta Scriptură afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat.

Propaganda LGBT în școli este un atac dur la adresa instituției familiei, a valorilor morale, precum și a normelor etice. Încurajarea globalizantă a libertinismului în rândul adolescenților va duce, în timp, la autodistrugerea spirituală a umanității.

Subliniem faptul, că nu încercăm să instigăm la ură împotriva unor categorii de cetăţeni ai ţării noastre, ci doar să ne apărăm valorile şi tradiţiile, pentru a oferi tinerei generaţii o educaţie sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştin-ortodoxe, care a stat la baza genezei poporului nostru şi prin care am supravieţuit de-a lungul timpului în pofida nenumăratelor intemperii istorice prin care ne-a fost dat să trecem.

Îndemnăm credincioșii să semneze petiția online prin care cerem interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”.

Direcția mitropolitană

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.