Duhul Sfânt este Iubire și această Iubire se revarsă în sufletele tuturor sfinților care sunt în cer, și același Duh Sfânt este viu pe pământ în sufletele celor ce iubesc pe Dumnezeu.

(Sf. Siluan Athonitul)

În ceasurile când se atingea de mine Iubirea lui Dumnezeu, eu “recunoșteam” într-însa pe Dumnezeu: “Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el” (I Ioan IV, 16). Iar după cercetarea de Sus, citeam Evanghelia cu o înțelegere diferită de cea de până acum: încercam o bucurie profundă și o vie recunoaștere…

(Părintele Sofronie Saharov)

Trăiți în adevăr, cereți lui Dumnezeu: “Dacă ești adevărat, Doamne, trezește-mă și pe mine! Scoate-mă din negura în care sunt. Iar pentru păcatele mele mustră-mă, Părinte, cu blândețe, că sunt slab, dar dă-mi Tu strigătul celui care se mistuie, și dă-mi puterea căinței, dar arată-mi-te! Fă ca viața mea să fie adevărată, dacă ești Dumnezeul adevărului!” Și spun aceasta fiindcă Dumnezeu ori este adevăr, ori nu avem nevoie de El. Și aceasta o spun din încredințarea pe care o am din puțina mea experiență, dar și prin adeverirea multor sfinți, pe care pe unii i-am cunoscut din cărți, dar și în viață.

(Părintele Rafail Noica)

DSC_4149

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.