Desfrânarea și preadesfrânarea este întinarea inimilor omenești de poftele trupești. Nu mulți dintre voi ați citit Biblia, dar dacă ați citi-o, v-ați îngrozi cu ce cuvinte înfricoșătoare înfierează Sfânta Scriptură pofta trupească, v-ați înfricoșa de asprimea cu care se referă Scriptura Vechiului Testament la acest păcat greu, ați afla că, dupa Legea lui Moise, preadesfrânarea se pedepsea cu moartea.

Acum mai avem, oare, o asemenea asprime? Oare sunt puțini desfrânați și desfrânate chiar printre creștini, spre rușinea noastră?

Sfântul Apostol Pavel spune destul de clar că desfrânații nu vor moșteni împărăția cerurilor. Sfânta Scriptură vorbește despre întinări, întinători și întinați. Sunt puține astfel de întinări în prezent? Puțini sunt cei întinați? Oare nu sub ochii voștri bărbați desfrânați ademenesc și pierd fete curate și drăguțe? Oare nu pervertesc sub ochii voștri femeile desfrânate oameni tineri curați?

Aceștia sunt întinătorii, iar cei pe care i-au întinat sunt numiți
în Sfânta Scriptură întinați. De această întinare a lumii temeți-vă ca de foc, fiindcă pes­te tot în Sfânta Scriptură se spune că aceasta este cea mai mare necurăție în fața lui Dumnezeu.

Sfântul Luca al Crimeei, Predici, Editura Sophia, București, 2010

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.