Pilde II (Притчи) prezintă alte trei pilde din pate­ric adap­tate zile­lor noas­tre.  Să încer­căm să înţe­lem îndem­nu­rile şi cuvin­tele pe care de parcă le cunoa­ş­tem cu toţii, dar nu şi le urmăm.

Trei pilde noi şi trei motive să ne întâlnim cu personajele deja cunoscute. Să încercăm să înţelem îndemnurile şi cuvintele pe care de parcă le cunoaştem cu toţii, dar nu şi le urmăm.

Eroul primei istorioare – „Candela” – e acelaşi tânăr, care a fost trimis de duhovnicul său la cimitir să-i certe pe cei morţi. Şi din nou a dat greş. „De îi vei judeca pe alţii – vei cădea şi singur în aceleaşi păcate», — îi spune stareţul mănăstirii şi îi dă o nouă asculatare: să înconjoare satul cu candela în mână, fără a vărsa un pic de ulei sau a stinge candela… În pilda «Cămaşa» — Maria, cea care îl aştepa pe Mântuitorul nostru în ospeţie trece prin noi ispiste. Îi este greu să ducă de una singură gospodăria, dar şi mai greu îi este să ierte din inimă. Dar nu cade în deznădejde, se roagă în continuare şi îl roagă pe Dumnezeu să facă şi pentru ea o minune.

Şi minunea se întâmplă …

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.