Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut astăzi o discuție duhovnicească la Reședința mitropolitană cu Preacuvioasa Egumenă Epistemia (Goncearenco), stareța Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Suruceni.

Egumena Epistemia a relatat Întâistătătorului despre activitatea duhovnicească a obștii și despre etapele de realizare a lucrărilor de restaurare şi renovare a mai multor obiective din patrimoniul mănăstiresc. De asemenea, Maica Egumenă a invitat pe Părintele Mitropolit la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe-Ismail, ale cărui sfinte moaște se află în mănăstire.

Mitropolitul Vladimir a primit cu drag invitația Egumenei Epistemia de a liturghisi la Mănăstirea Suruceni, în data de 17 septembrie 2021, de ziua cinstirii Sfântului Ierarh Dionisie.

Sfântul Ierarh Dionisie, fiu ales al Bisericii, următor al cuvioşilor nevoitori, cinstit Ierarh, blând și preaînțelept păstor, a fost trecut în rândul sfinților în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25 octombrie 2018, cu data de prăznuire 17 septembrie.

https://mitropolia.md/

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.