„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina s-a întâlnit în ziua de 7 iulie, sub președinția Locțiitorului Mitropoliei, Mitropolitul Onufrie de Cernăuți și Bucovina, și a luat decizia de a convoca Adunarea Episcopilor din Ucraina în ziua de 13 august 2014 la Kiev, pentru alegerea noului Întâistătător.”

Conform informațiilor transmise pe 8 iulie de Agenția de știri Interfax, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina a luat hotărârea de a-și alege Întâistătătorul în ziua de 13 august 2014.

Comunicatul publicat pe site-ul Bisericii Ortodoxe din Ucraina (Biserică ce aparține canonic de Patriarhia Moscovei) arată că „Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina s-a întâlnit în ziua de 7 iulie, sub președinția Locțiitorului Mitropoliei, Mitropolitul Onufrie de Cernăuți și Bucovina, și a luat decizia de a convoca Adunarea Episcopilor din Ucraina în ziua de 13 august 2014 la Kiev, pentru alegerea noului Întâistătător”.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, protopopul Gheorghe Kovalenko, a scris pe pagina sa personală de Facebook că „alegerea noului Întâistătător nu implică o campanie electorală, tatonări, dezbateri, prezentări sau sondaje. Prin urmare, sperăm că episcopii, clerul și credincioșii se vor abține de la a face previziuni sau comentarii”.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Preafericitul Părinte Vladimir (Sabodan), Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, a adormit în Domnul în dimineața zilei de 5 iulie 2014, la vârsta de 79 de ani. El a fost ales Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina în anul 1992.

Pe 24 februarie 2014, după ce Mitropolitul Vladimir a fost internat în spital, membrii Sfântului Sinod l-au ales prin vot secret pe Mitropolitul Onufrie (Berezovski) de Cernăuți și Bucovina, Locțiitor al Mitropolitului de Kiev.

Sursa: www.pravmir.ru, traducere: www.basilica.ro

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.