Înalt Prea Sfinţite Stăpâne,

În ziua în care, prin voia Domnului, aţi ajuns la ceas aniversar, cu supunere fiască, dragoste întru Hristos şi profund respect, prezentăm Înaltpreasfinţiei Voastre sincerele noastre omagii, exprimate prin urări de bine şi preţuirea deosebită pe care vi le purtăm.

Această zi este una importantă nu numai pentru Dumneavoastră personal, ci şi pentru plinătatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, deoarece sunteţi acea personalitate, care, deja de un sfert de veac, păstoriţi turma încredinţată cu blândeţe şi dreptate, dar mai ales cu totală dăruire.

Anume aceste virtuţi ale Înaltpreasfinţiei Voastre, ne molipseşte de energie şi pe noi,  cei aflaţi cu smerenie în ascultarea Înaltpreasfinţiei Voastre, pentru a ne îndeplini cu dragoste şi conştiinciozitate misiunea pe care o avem faţă Dumnezeu şi popor. Astăzi, mai mult ca niciodată, aducem rugăciuni Mântuitorului neamului omenesc, pentru a Vă face şi mai departe părtaş al binefacerilor şi binecuvântărilor Sale, astfel încât încă mulţi ani înainte, să Vă bucuraţi de deplină sănătate trupească şi sufletească, lipsă de primejdii şi de ispite, iar toate acestea, spre a putea vehgea şi mai departe asupra integrităţii morale şi spirituale a poporului nostru şi asupra apărării Sfintei noastre Biserici de toată încercarea şi reaua voinţă.

Înaltpreasfinţia Voastră,

Cu smerenie şi sinceritate şi mai departe, cu şi mai multă însufleţire, Vom fi alături de Dumneavoastră, ca alături de un părinte drag şi iubit, gata să îndeplinim orice poruncă ziditoare şi de folos a Înaltpreasfinţiei Voastre, spre triumful Credinţei Ortodoxe şi întru binele creştinilor Moldovei.

Rugându-ne Domnului Dumnezeu  şi Preasfintei Sale Maici pentru a Vă ocroti, Vă asigurăm încă o dată de cele mai nobile sentimente pe care vi le purtăm.

ISPOLA ETI DESPOTA!

ÎNTRU MULŢI ANI STĂPÂNE!

Sursa: www.mitropolia.md

Leave a reply

required

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.